Normal_leerling_studie_lezen_leren_huiswerk

Ruim veertig kinderboekenauteurs verbinden zich een half jaar aan een school om daar het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. De negende editie van De Schoolschrijver, startte 21 januari. Simone Arts is één van de Schoolschrijvers en geeft een schrijftip.

Sinds 2010 bereikte De Schoolschrijver met 206 halfjaarprogramma’s op 123 taalzwakke basisscholen in zes provincies ruim 25.000 leerlingen en hun ouders en meer dan 2000 leerkrachten. "Kinderen die met plezier lezen, vergroten hun taalgevoel. Ze hebben meer zelfvertrouwen en scoren hoger op de Cito-toets. Ze lopen minder kans om laaggeletterd te worden als ze volwassen zijn'', aldus stichting De Schoolschrijver.
 
In Nederland heeft een kwart van de kinderen in groep 8 een leesachterstand van 2 jaar. Zo'n 70 procent van alle kinderen verlaat de basisschool met onvoldoende schrijfvaardigheid. In een filmpje van Stichting De Schoolschrijver dat is te vinden onder het kopje Video van de Onderwijsgids, geeft Schoolschrijver Simonse Arts een schrijftip naar aanleiding van het boek Iep! Van Joke van Leeuwen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids