Normal_ict__digitaal
Kenniscentrum Creating 010 organiseert op dinsdag 9 april de achtste editie van de International Internet of Things (IoT) Day Rotterdam, met als thema: ‘Who’s in Charge?’. IoT Rotterdam gaat in op de vraag wie zeggenschap heeft over data, netwerken en algoritmes die ons informeren en verbinden en is gericht op een brede doelgroep van ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. Dit meldt Hogeschool Rotterdam.
Wie heeft zeggenschap over data, netwerken en algoritmes die ons informeren en verbinden. Is het de overheid? Welke rol speelt het internationale bedrijfsleven? Wat is de inbreng van burgers? Wat is de rol en betekenis van kunstmatige intelligentie? Tijdens de jaarlijkse hackathon staan deelnemers onder de noemer van ‘Stay in Charge!’ voor de uitdaging te onderzoeken hoe gebruikers van IoT-objecten de baas kunnen blijven over hun eigen apparaten en data. 
 
IoT Rotterdam is gericht op een brede doelgroep van ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in en belang heeft bij de informatie-infrastructuur van de toekomst. Het programma biedt twee keynotes en een keuze uit allerlei inspirerende lezingen, workshops en discussiepanels. Internet of Things Rotterdam wordt afgesloten met de hackathon pitches, een netwerkborrel en de prijsuitreiking van het beste hackathon ‘Stay in Charge’-concept.
 
Internet of Things Rotterdam vindt plaats op dinsdag 9 april, van 09.00 tot 19.00 uur in Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Het is een initiatief van Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie. Ga voor meer informatie en gratis aanmelden naar: www.iotrotterdam.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids