Normal_examen__stoelen__tafels__eindexamen

Op Hogeschool Rotterdam zijn 129 tentamens ongeldig verklaard. Iemand liet terwijl de studenten bezig waren met hun tentamens het brandalarm afgaan, waarop de school moest worden ontruimd. Vorig jaar gebeurde een soortgelijk incident op Hogeschool Rotterdam. Dit meldt het Algemeen Dagblad.  

Afgelopen donderdag waren 133 studenten bezig met een tentamen in het gebouw op het Academieplein in Rotterdam. Toen het brandalarm afging, moest de school verplicht ontruimd worden. Studenten waren daardoor in de gelegenheid om over de toets te praten en de examencommissie kon niet anders dan de tentamens ongeldig te verklaren. Slechts vier studenten hadden hun tentamen al afgerond. 
 
Hogeschool Rotterdam zegt concrete aanwijzingen te hebben voor het opzettelijk laten afgaan van het brandalarm en zal hiervan aangifte doen bij de politie. De school vindt dat door het valse alarm mensenlevens op het spel kunnen worden gezet: een echt brandalarm wordt dan niet meer serieus opgevat.
 
Op 22 juni vorig jaar liet ook al een student het brandalarm afgaan tijdens tentamens in het Academiegebouw. Toen moesten 200 studenten hun tentamen overdoen nadat deze ongeldig waren verklaard.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids