Normal_sigaret_roken

Er komt nog geen rookverbod bij Hogeschool Rotterdam, het Erasmiaans Gymnasium en Erasmus MC in Rotterdam. De instellingen hadden de gemeente gevraagd om één grote rookvrije zone. Wethouder Sven de Langen meent dat zo’n verbod nog niet wettelijk uitvoerbaar is, maar wil wel een moreel appél doen om in de directe omgeving van kinderen en patiënten niet te roken. Dit meldt RTV Rijnmond.

Hogeschool Rotterdam, het Erasmiaans Gymnasium en Erasmus MC hadden in augustus ze een brief gestuurd aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb met de vraag of er één grote rookvrije zone gemaakt kon worden van de twee straten waaraan ze gevestigd zijn. De scholen en het ziekenhuis wilden hun krachten bundelen om te voorkomen dat de ene instelling rokers wegstuurt naar het terrein van de buren.
 
Een rookverbod komt echter nog te vroeg. “Wettelijk zijn er nog te weinig mogelijkheden om zo'n verbod te handhaven'', aldus De Langen. Hij pleit daarom voor een moreel appèl, waarbij “bijvoorbeeld via banners, een beroep op mensen wordt gedaan om niet te roken.'' 
 
De wethouders verwacht dat binnen vijf jaar een algeheel rookverbod wel uitvoerbaar is.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids