Logo_muiswerkmagentaeducatief_smal-360x265

Tijdens de NOT lanceert Muiswerk Educatief een spectaculair nieuw leermiddel voor het aanleren van basisvaardigheden taal en rekenen: Numo. Door Numo in te zetten hoeven docenten niet in hun kostbare avonduren rekensommetjes na te kijken of in de les voor de zoveelste keer ‘t kofschip uit te leggen. De tijd is aangebroken om als docent weer echt het verschil te maken. Dit meldt Muiswerk.

Numo maakt ruimte voor onderwijs 

 
“Ik wil zo graag doen waarvoor ik het onderwijs ben ingegaan: de leerling helpen groeien.” Dát is precies waar Numo in beeld komt. Bram van Tongeren, directeur innovatie & didactiek bij Muiswerk Educatief legt uit: “De digitale wereld kan nooit alle lestaken overnemen. Dat hoeft ook niet. Numo is expert in het aanleren van basisvaardigheden. Daardoor kunnen docenten alle aandacht richten op waar zij ooit docent voor zijn geworden: leerlingen helpen groeien. Alle leerlingen.” 
 

Volgende stap in onderwijs op maat 

 
Door krachtige signaalfuncties van Numo leren docenten veel over hun leerlingen. Zij zullen minder werkdruk en administratieve rompslomp ervaren. Leerlingen houden het oefenen goed vol en werken gericht naar hun einddoel. Numo werkt op alle beeldschermen, ook op de smartphone. Een wens van werkelijk iedere leerling uit het gebruikersonderzoek.
 

NOT 2019: de perfecte plek voor vernieuwingen

 
Tijdens de NOT kan iedereen met Numo kennismaken. Linette Eveleens, directeur marketing bij Muiswerk Educatief: “Een betere plek voor de lancering is er niet. Bezoekers komen naar de NOT voor de laatste onderwijsontwikkelingen. Numo mag daar simpelweg niet ontbreken. De stand van Muiswerk besteedt daarom voor het eerst aandacht aan twee merken: Muiswerk, voor het basisonderwijs, en Numo, voor het vo en het mbo.”
 

Ontstaan vanuit ervaring, innovatiedrang en samenwerking

 
Numo is ontwikkeld door Muiswerk Educatief. Geen new kid on the block, maar een pionier in online leren, die zichzelf al twintig jaar continu vernieuwt. Door een samenwerking met UX Kids (user experience voor kinderen en jongeren), Greenberry (design) en docenten en leerlingen van College De Meer, Cygnus Gymnasium, Zone.College en het Comenius Lyceum, kwam Numo tot stand. Gerenommeerde taal- en rekenexperts ontwikkelden het lesmateriaal.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids