Logo_nat_archeologie_dagen_hor_diap_zonder

De Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018 brengen voor de vierde keer het verleden tot leven met ruim 300 activiteiten door het hele land. Deze dagen bieden een unieke gelegenheid om te ontdekken wat er in onze Nederlandse bodem verborgen zit en zat. Dit meldt door Stichting Nationale Archeologiedagen.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen ontdekken wat er allemaal in de Nederlandse bodem zit en zat. Deuren die normaal gesloten waren gaan open en bezoekers mogen ook de handen vuil maken. De Archeologiedagen bieden een gevarieerd programma voor jong en oud; van lezingen en workshops, fiets- en wandeltochten tot het meehelpen bij archeologische opgravingen en het bezoeken van bijzondere tentoonstellingen.

Nationale Archeologiedagen

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor jong en oud. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de dagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. De Nationale Archeologiedagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van honderden vrijwilligers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids