Normal_drenthe__mantingerveld

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert de provincie Drenthe een open dag over archeologie. In aanloop naar de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen doet de provincie Drenthe archeologisch onderzoek. Belangstellenden mogen kijken wat er tot nu toe is gevonden. De scholen rondom de N34 zijn uitgenodigd om gebruik te maken van het lesprogramma over archeologie. Dit meldt provincie Drenthe. 

Programma open dag

Tussen 10.00 en 16.00 uur start er elk uur een presentatie in het nieuwe infocentrum Hunebed Highway langs de N34. Aansluitend zijn er vondsten te bekijken en rijdt er een bus naar de opgraving bij Emmen. Daar vertellen archeologen meer over hun werk en de betekenis van de vondsten.
 

Kinderen kunnen zelf als archeoloog aan de slag. Ze kunnen onder andere zoeken naar sporen met een metaaldetector. Na afloop krijgen ze een archeologiediploma.

De scholen rondom de N34 (Emmen) zijn uitgenodigd om gebruik te maken van het lesprogramma over archeologie. In de week van 20-24 mei 2019 brengen zij een bezoek aan het infocentrum en de opgraving.

 

Projecten rondom N34

In het infocentrum zijn ook medewerkers van de provincie die meer kunnen vertellen over de projecten rondom de N34 die dit jaar in uitvoering gaan. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids