Logo_download

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14, 15 en 16 oktober krijgt het publiek de kans om mee te kijken met wat er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zit en zat. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open en op verschillende plaatsen mag het publiek ook zelf z'n handen vuilmaken. Met een gevarieerd programma voor jong en oud laten meer dan 130 organisaties zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. 

Met ruim 180 activiteiten door vrijwel het gehele land kunnen mensen in de fascinerende wereld van de Archeologie stappen. Zo kunnen mensen hun eigen vondsten laten determineren in onder andere het Allard Pierson museum en het Universiteitsmuseum. Ook kan er in Katwijk gevaren worden met de Victoria: een replica van een Romeins galei Voor kinderen is er een college 'Hoe word je een gladiator 'in het Rijksmuseum voor Oudheden. Ook kunnen zij Pokemons vangen langs een route van archeologische monumenten en sites in Leiden.
 
De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor jong en oud. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de dagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Nederland sluit daarmee aan bij de jaarlijkse ‘International Archaeology Day’ en bij de traditie van Nationale Archeologiedagen die er in verschillende landen van Europa al worden georganiseerd. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids