Normal_onderwijsmuseum_dordrecht

Het aantal mensen met een Museumkaart is in 2017 weer gestegen met bijna 4 procent. Ook het aantal Museumkids blijft groeien, net als het aandeel van mensen met een mbo-opleiding of een modaal inkomen. Dit meldt de Museumvereniging.

Uniek is dat de Museumkaart al tien jaar op rij groeit. Inmiddels hebben 1,35 miljoen mensen een Museumkaart, een stijging van 3,9 procent ten opzichte van 2016. In 2017 hebben zij 8,7 miljoen museumbezoeken gebracht. Onder andere hierdoor groeide de vergoeding die musea ontvingen naar 62 miljoen euro.
 
Gemiddeld bezochten Museumkaarthouders 6,6 keer een museum, net als in 2016. In 2017 is Museumkids.nl vernieuwd, net als de Museuminspecteurs-app waarmee musea het predicaat ‘kidsproof’ kunnen verwerven. Ook is MuseumkaartMatch.nl succesvol gelanceerd; daar vind je als volwassene je ideale gezelschap voor een dagje uit.
 
“Deze positieve ontwikkelingen zijn vooral te danken aan de verscheidenheid in collecties, aansprekende activiteiten in musea en de spreiding van musea over het land. Het is ook een blijk van waardering van het publiek voor de ondernemende musea in ons land”, aldus Mirjam Moll, manager promotie van de Museumvereniging.
 
De Museumkaart bestaat sinds 1981 en is een initiatief van de musea zelf. De Museumkaart wordt uitgegeven door de Museumvereniging, de brancheorganisatie van musea in Nederland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids