Normal_rss_entry-102264

De publieke omroep komt in november met De Boterhamshow. De NTR omschrijft het nieuwe educatieve ontbijtprogramma als ‘DWDD voor kinderen’. De omroep stelt met klem dat het programma niet een vervanger wordt voor het geliefde kinderprogramma Sesamstraat, dat de afgelopen jaren van primetime naar een digitaal themakanaal werd verplaatst.

De Boterhamshow moet een kruising worden tussen ‘DWDD en andere latenighttalkshows’, maar dan met poppen. Namen van de nieuwe personages zijn onder meer Opper de Pop, Nico de Neushoorn en Pi R. Kwadraat. Het is nog niet duidelijk wie de stemmen gaan inspreken voor Opper, Nico en Pi. De show wordt voortaan elke dag uitgezonden om 7.45 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar. De kinderen kunnen virtueel ook meedoen aan het programma door in te loggen. De NTR noemt het programma “eigentijds”.

Er zijn ook scènes achter de schermen van het programma te zien, bijvoorbeeld in de schminkruimte of bij de receptionist. Maar de NTR stelt met klem dat De Boterhamshow niet op de The Muppet Show lijkt, waar ook regelmatig scènes achter de schermen van het programma plaatsvinden. “Alle poppen zijn ook in Nederland ontwikkeld”, stelt eindredacteur Ajé Boschhuizen in De Telegraaf.

Het populaire kinderprogramma Sesamstraat wordt nog in elk geval tot eind 2018 uitgezonden door de NTR, stelt een woordvoerster. Wat er daarna met het programma gebeurt, is niet bekend.

Aart Staartjes, die al sinds de jaren tachtig te zien is als Meneer Aart, stelde in april dat de NTR het programma gaat afschieten omdat het te duur zou zijn. Sesamstraat wordt sinds januari 2016 niet meer uitgezonden aan het begin van de avond, zoals tientallen jaren het geval was.

Het programma wordt nu uitgezonden via een digitaal themakanaal en 's ochtends en 's middags herhaald. Het aantal kijkers is sindsdien gekelderd.

Door: ANP