Kleuterprogramma PatsBoemKledder leuk en leerzaam om te kijken met de klas

Vanaf maandag 6 mei start een nieuwe reeks van het vrolijke kleuterprogramma PatsBoemKledder! Host Sjef ontvangt nieuwe kandidaten in ‘Het Museum van Gewone Dingen’ waar ze spelen tegen één van de monsters: Pats, Boem of Kledder. In de eerste 3 weken spelen ze het vertrouwde memoryspel en vanaf maandag 27 mei spelen ze 3 op 1 rij. Zullen de kandidaten de monsters te slim af zijn en als eerste 3 op 1 rij behalen? Een programma vol grappige figuren en weetjes over techniek. Leuk én leerzaam voor zowel thuis als in de klas. Dat meldt de NTR.

Vanaf maandag 27 mei wordt het memoryspel afgewisseld met 3 op 1 rij. De kandidaat speelt tegen een van de monsters en beiden proberen als eerste 3 plaatjes op een rij te krijgen. Wint het monster? Dan zorgt Pats, Boem of Kledder voor spectaculaire effecten als ontploffingen, klodders vogelpoep en vallende gewichten. Wint de kandidaat? Dan wordt er op een van de schilderijen in de museumzaal een film vertoond over het productieproces van voorwerpen om ons heen. Al die productieprocessen laten kleuters beseffen dat de gewone dingen in hun omgeving ooit een keer zijn gemaakt. De onderwerpen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld een politiepet, een vrachtwagen en wc-papier.

Kandidaten die in ‘Het Museum van Gewone Dingen’ langskomen om het spel te spelen zijn o.a. Plons Bob Hoekbroek, Buurvrouw & Buurvrouw en Marion Bros met stemmen van o.a. Paul Groot, Randy Fokke, Dennis Willekens, Desi van Doeveren en Hymke de Vries.

De Boterhamshow en Het Sinterklaasjournaal 

Het programma is bedacht en gemaakt door makers van De Boterhamshow en Het Sinterklaasjournaal.

Door: Nationale Onderwijsgids