Verduurzaming accommodaties onderwerp van online training Booking.com

Samen met UNWTO (United Nations World Tourism Organization), ofwel de Wereldorganisatie voor Toerisme, heeft Booking.com een nieuw educatief programma gelanceerd. Middels vier online, gratis lessen willen Booking.com en UNWTO hiermee accommodaties ondersteunen in het verduurzamingsproces. Dit meldt Booking.com.

Eerste online les al beschikbaar

De allereerste online cursus is door Booking.com al beschikbaar gemaakt via sustainability.booking.com. Het gaat hier nog wel om een proefversie. Naar aanleiding van de feedback die Booking.com en UNWTO ontvangt, wordt de les nog geoptimaliseerd. Hierna gaan ook de overige drie cursussen online.

Lesprogramma verduurzaming

Met de vierdelige lessenreeks wil Booking.com met de Wereldorganisatie voor Toerisme graag ondernemers ondersteunen bij het verduurzamen van hun accommodaties. Hierbij halen ze vier centrale thema’s aan in hun online training: betrokkenheid bij lokale gemeenschappen, duurzamere benadering van energieverbruik en broeikasgassen, voedsel- en afvalbeheer en waterbeheer.

Verschillende experts aan het woord

In de online trainingen zijn er verschillende, diverse experts aan het woord. Zo tref je er vakexperts op het gebied van de verduurzaming van accommodaties, maar komen ook academici aan het woord over de impact van broeikasgassen op het klimaat. Door de krachten van de vakexperts en academici te bundelen is Booking.com van mening dat een ondernemer via de cursus zowel de technische expertise, als de diepgaande expertise vergaard.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer