Sinterklaasjournaal blijft gewoon hetzelfde, NTR past vanwege corona niets aan

De NTR past het Sinterklaasjournaal niet aan nu sommige gemeenten besluiten de intocht van de sint af te gelasten vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Dat heeft een woordvoerder van NTR laten weten.

In het Sinterklaasjournaal was afgelopen dinsdag onder meer burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht te zien die zich voorbereidde op de komst van de goedheiligman. De gemeente Utrecht liet woensdag als eerste grote stad weten dat de intocht van de Sint dit weekend niet doorgaat vanwege de zorgwekkend snelle toename van het aantal coronabesmettingen.

Aankomst in Nederland

De NTR zegt dat dit geen invloed heeft op de loop van het verhaal in het Sinterklaasjournaal. De omroep hult zich in stilzwijgen over de plek waar de sint zaterdag, in het programma, aankomt in Nederland. "Het is een sprookje, dus blijf vooral kijken hoe het verdergaat", adviseert de zegsman.

Sinterklaas lijkt kwijt

De goedheiligman zelf is overigens nog niet in het Sinterklaasjournaal te zien geweest. Hij lijkt kwijt te zijn. Bovendien zijn allerlei onderdelen van de boot van de sint van chocolade gemaakt, wat veel problemen veroorzaakt.

Door: ANP