Normal_vlag_amerika_marleen

Het Fulbright Center organiseert in samenwerking met EP-Nuffic een uitwisselingsprogramma van 13 dagen voor docenten naar de staat Massachusetts in de Verenigde Staten.  Doel van dit programma is kwaliteitsverbetering door kennismaking met lesmethoden en lespraktijk in het Amerikaanse onderwijs. Docenten in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo kunnen zich hiervoor aanmelden tot 1 mei 2017. Dit meldt EP-Nuffic.

Docenten kunnen via de uitwisseling kennismaken met de lesmethoden en de praktijk in het Amerikaanse onderwijs en deze kennis vervolgens onder collega's in Nederland verspreiden. De duur van het programma is 13 dagen en bestaat uit een groepsgewijze voorbereiding in Nederland, een oriëntatieprogramma na aankomst in de VS van drie dagen en het opdoen van individuele praktijkervaring in kleine groepjes van twee of drie docenten per school. De reis is bedoeld voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs en het mbo vanuit alle vakgebieden.
 
De reis zal plaatsvinden van 15 tot en met 28 oktober 2017. Vanwege het beperkte aantal plaatsen (20) zal er geselecteerd worden. Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap bekostigt het programma. Deelnemers betalen alleen de maaltijden en hun reisverzekering. Het programma is een pilot die plaatsvindt in de jaren 2015, 2016 en 2017.
 
Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure is beschikbaar via de website van het Fulbright Center.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids