Normal_ep_nuffic

Het Carolus Clusius College (CCC) uit Zwolle heeft met het project Migrants and Refugees een Europese prijs gewonnen voor het beste eTwinningproject in de categorie 12- tot 15-jarigen. De school won in oktober 2016 al de nationale eTwinningprijs in de categorie van het meest actuele onderwerp. Dit meldt EP-Nuffic.

Leerlingen uit klas 2 en 3 voerden tijdens het project samen met scholieren uit Frankrijk, Noorwegen en Duitsland gezamenlijk opdrachten uit via het online platform eTwinning. Ze maakten onder andere filmpjes, foto’s, vragenpolls, quizzen en boekverslagen van Engelse literatuur over vluchtelingen. Het slotstuk was een online tijdschrift. 
 
“De leerlingen hebben door dit project kunnen ervaren wat de vluchtelingenproblematiek inhoudt voor kinderen van hun eigen leeftijd. Het begrip is gegroeid en daardoor is hun wereld groter geworden”, aldus Amanda van Dijk, docent en coördinator tweetalig onderwijs van het CCC.
 
De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarcongres van eTwinning op Malta. Met het prijzengeld dat de leerlingen van het CCC wonnen met de nationale eTwinningprijs in oktober 2016, zijn een aantal activiteiten georganiseerd voor leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Almere College.
 
Tijdens eTwinningprojecten werken scholen in Europa samen binnen een online community. Leerlingen werken op deze manier samen aan een internationaal project en doen zo internationale ervaring en ict-vaardigheden op.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids