Logo_gemeente_rotterdam

TENT en Tate Modern gaan deze zomer een unieke samenwerking aan in een experimenteel uitwisselingsprogramma voor jongeren en kunstenaars. Acht Londense en Rotterdamse jongeren vormen met vier kunstenaars uit beide steden een collectief. In een intensief programma van workshops, gesprekken en atelierbezoeken, werken zij aan een kunstwerk, performance of presentatie. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Het programma heeft een open opzet, waarbij elke dag wordt ingespeeld op de behoeften van de groep en elke deelnemer een gelijke stem heeft. Op deze manier ontstaat een informele en wederkerige leersituatie, waarin de leden van het collectief kennis uitwisselen, elkaar inspireren en uitdagen.
 
Het uitwisselingsprogramma laat jongeren en kunstenaars samenwerken aan een project waarin ondervertegenwoordigde en interdisciplinaire genres van visuele cultuur als uitgangspunt dienen. Jongeren krijgen de kans om te leren over verschillende kunstenaarspraktijken, de manier waarop kunst een weg vindt naar instellingen en het publiek en de rol die kunst kan innemen als katalysator voor verandering.
 
Er wordt samengewerkt met het Rotterdamse Zomercarnaval. Dit jaar doet TENT samen met de Kunsthal en het Curaçaose Instituo Buena Bista (IBB) mee aan de straatparade op zaterdag 30 juli. Tijdens de IBB Summer School werken kunstenaars samen met de jonge deelnemers in de Kunsthal aan kostuums en praalwagens.