Normal_unicef_logo

Stichting Move, een stichting die kinderen tussen de 10 en 13 jaar koppelt aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk, heeft de Paul van Vliet Award 2017 gewonnen. Deze prijs, een initiatief van UNICEF en de Efteling, is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een speciale manier inzetten voor Nederlandse kinderen. Een jury bestaande uit onder meer UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet gaf in de Efteling de Award aan de directeur van de stichting, Jacco van Mersbergen. Dit meldt UNICEF.

 “Op dit moment hebben wij ruim 70 projecten in de 8 grote studentensteden. Studenten en kinderen maken samen een verbeterplan voor de wijk en voeren dit samen uit. Wij willen met deze geldprijs projecten opzetten in alle grote universiteitssteden van Nederland”, aldus Van Mersbergen. 
 
“Het kiezen tussen de vijf genomineerden, De Kinderwinkel, Resto van Harte, Taal doet meer en Stichting FunCare4Kids, was niet gemakkelijk” zegt UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet. Uiteindelijk besloot de jury unaniem dat Stichting Move eruit sprong. “Het is bijzonder dat studenten die net de kindertijd zijn ontgroeid de nieuwe generatie begeleiden om hun wijk op verschillende vlakken te verbeteren”, vertelt Phebe, lid van het UNICEF-jongerenpanel. Paul van Vliet vult aan: “Studenten en kinderen leren van elkaar, dat is een geweldige wisselwerking.” Jurylid en hoogleraar kinderrechten Ton Liefaard: “Het is prachtig dat kinderen hun eigen talenten leren ontwikkelen en mee mogen werken om samen iets moois van de wijk te maken.”
 
Naast Paul van Vliet zaten bestuurslid Olaf Vugts van de Efteling, UNICEF-directeur Suzanne Laszlo en  hoogleraar Kinderrechten Ton Liefaard in de jury. Nieuw dit jaar was de jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids