Normal_vluchteling__asielzoeker__asielzoekerscentrum__azc__vluchtelingkind__syrie

De genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2017 zijn bekend. Het taalvaardigheidsprogramma voor vluchtelingkinderen 'Taal doet meer' is van de kanshebbers naast De Kinderwinkel, Resto van Harte, Stichting Move en FunCare4Kids. De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. Aan de hand van korte pitches door de vijf genomineerden op woensdag 8 maart in de Efteling, beslist de jury wie de Award mee naar huis mag nemen. Behalve de Award ontvangt de winnaar een bedrag van 10.000,- euro om het project te ondersteunen. UNICEF-ambassadeur en jurylid Paul van Vliet reikt de prijs uit in Theaterrestaurant Applaus in de Efteling. Dit meldt UNICEF.

'Taal doe meer' koppelt hoogopgeleide vrijwillige taalmentors aan vluchtelingenkinderen waardoor zij hun taalvaardigheid verbeteren en de samenleving leren kennen. Met de Utrechtse Taalstraat verbinden zij vrijwilligers, ouders en de school met elkaar zodat de kinderen sneller kunnen participeren in de samenleving.

Naast Paul van Vliet, zitten  bestuurslid Olaf Vugts van de Efteling, UNICEF-directeur Suzanne Laszlo en  hoogleraar Kinderrechten Ton Liefaard in de jury. Nieuw dit jaar is de jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel.

Een overzicht van alle genomineerden is te vinden op www.unicef.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids