Normal_800px-hogeschool_rotterdam

Op maandag 20 februari organiseert het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam een politiek debat op locatie Museumpark. Met het oog op de landelijke verkiezingen van 15 maart is het doel om het politieke besef van studenten van de lerarenopleidingen basis- en voortgezet onderwijs te vergroten. Dit meldt Hogeschool Rotterdam.

Voor de meeste studenten is het de eerste keer dat ze hun stem mogen uitbrengen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Voor sommigen is het zelfs de eerste gelegenheid waarbij ze kunnen stemmen. Van dat moment moeten student ook gebruik willen maken, want politiek gaat namelijk ook over hen. Daar wil de hbo-instelling de studenten bewust van maken.

Politiek gaat ook over de toekomst van onze studenten en tijdens het interactieve debat krijgen ze zo de kans om Loes Ypma (PvdA), Paul van Meenen (D66), Wim Jan Renkema (GL) en Michel Rog (CDA) stevig aan de tand te voelen. Studenten gaan stellingen zoals “De basisbeurs terug”, “Toetsen aan de poort van de Pabo zijn desastreus voor mbo’ers” en “Maximaal 18 leerlingen in de klas” aan de politici voorleggen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids