Logo_logo_not_2017

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) staat ook aankomend jaar weer op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Bij de stand van het CvTE kunnen bezoekers niet met vragen over centrale examens en toetsen. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van de digitale adaptieve variant van toetsen. Vanaf volgend schooljaar kunnen scholen kiezen tussen de oude vertrouwde toets op papier of de nieuwe digitale variant. Door CvTE.

Nieuw aan de digitale toets is dat deze zich aanpast aan het niveau van de individuele leerling. Bovendien is de toets toegankelijk voor iedere leerling, door bijvoorbeeld de voorleesmogelijkheid voor leerlingen met dyslexie. Bezoekers met vragen over de overstap naar de digitale toets kunnen deze stellen aan medewerkers van het CvTE tijdens de NOT.

De medewerkers kunnen ook meer vertellen over de diagnotische tussentijdse toets en de stand van zaken van de pilot met deze toets, als ook over de staatsexamens in het voortgezet onderwijs. Voor wie examinator wil worden bij de staatsexamens is op donderdag 26 januari een medewerker van het staatsexamen-team aanwezig voor vragen. Bezoekers met specifieke vragen waarover zij in gesprek willen met een medewerker van het CvTE kunnen hun vraag alvast mailen naar info@hetcvte.nl, dan wordt een afspraak ingepland.

NOT 2017 wordt van 24 januari tot en met 28 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht georganiseerd. De stand van het CvTE is te vinden bij de ingang van hal 8, stand B.004. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien je graag bij stand 08.C069 in hal 8. Mis jouw kans om hierbij aanwezig te zijn niet! Meld je hier aan en kom gratis naar NOT.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids