Vandaag horen examenkandidaten vmbo basis en kader of de vlag uit kan

Vandaag, 16 juni, horen de leerlingen van vmbo basis (bb) en kader (kb) die hun examen hebben van hun school of de vlag uit kan. Het College voor Toetsen en Examens heeft vandaag de N-termen van de flexibele en digitale centrale examens gepubliceerd. Dit meldt het CvTE.

Oorspronkelijk was vandaag, 16 juni, de publicatiedatum van de N-termen voor alle centrale examens (papier en digitaal) in 2021. Omdat er vanwege de coronamaatregelen een langer tweede tijdvak voor de papieren centrale examens nodig was, is het tweede tijdvak afgelopen maandag al begonnen, een week eerder dan gepland. Dit betekende ook dat de bekendmaking van de N-termen voor de papieren centrale examens van 16 juni naar 10 juni moest worden verschoven. 
 
De normeringsdatum van de flexibele en digitale centrale examens vmbo basis en kader is blijven staan op 16 juni, zodat ook het normeringsproces voor deze examens zorgvuldig doorlopen kon worden.
 
Pieter Hendrikse, voorzitter van het College voor Toetsen en Examens: “De kracht van dit flexibele en digitale examensysteem in het vmbo is dat iedere leerling op z’n eigen moment, als hij er klaar voor is, examen kan doen. Daarbij is er wel één moment waarop de vlag voor de meeste leerlingen uit kan. Die leerlingen die vandaag zijn geslaagd, wil ik dan ook van harte feliciteren. De leerlingen die nog een (her)examen moeten maken, wens ik heel veel succes.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids