Normal_dekker__staatssecretaris__sander__onderwijs

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs gaat vrijdag 11 november samen met ouders, leerlingen, leraren en schoolleiders op data-expeditie in Utrecht. Samen bekijken ze welke data-sets beschikbaar zijn en voor welke vraagstukken die gegevens handig zijn. Dat meldt Ministerie van Onderwijs en Waag Society.

De ouders, leerlingen, schoolleiders, docenten, kwaliteitsmedewerkers en data-experts gaan met elkaar in kleine groepjes op expeditie in openbaar beschikbare data, om zo verbanden te ontdekken en verhalen te maken. Na de expeditie gaan hackers aan de slag om apps of andere toepassingen te bouwen, zodat de informatie makkelijker toegankelijk wordt. Zaterdagmiddag is dan de grote finale waarbij de resultaten worden gepresenteerd.

Ook heeft Waag Society iedereen opgeroepen om te komen met vragen over het onderwijs die met behulp van open data beantwoord kunnen worden. De vragen worden beoordeeld door een panel bestaande uit Dekker, Peter Hulsen (Ouders & Onderwijs), Rijk Vlaanderen (UniC), Sven Annen (LAKS) en Marleen Stikker (Waag Society). De ontwikkelaars van de hackathon zullen zich buigen over het winnende vraagstuk en een concreet prototype ontwikkelen rondom de vragen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids