Hbo-master Duurzame en Gezonde Voeding van start bij de Hanze

Studenten die geïnteresseerd zijn in de toekomst van voedsel zitten goed bij de Hanzehogeschool in Groningen. De nieuwe master Duurzame en Gezonde Voeding zal vanaf februari 2024 van start gaan. Dat meldt Groningen Nieuws. 

Deze hbo master is uniek in Nederland. Volgens de hogeschool zijn er veel studenten die behoefte hebben aan verdieping over de toekomst van duurzame en gezonde voeding.

Voedselsystemen 

Studenten worden tijdens de tweejarige master opgeleid tot experts die de behoeftes rond voedselsystemen en voeding kunnen vervullen. Studenten gaan tijdens deze master samenwerken met verschillende bedrijven, docenten en onderzoekers om een oplossing te vinden voor verschillende problemen.

Vraagstukken vanuit het werkveld 

Deze master is vooral zo bijzonder omdat de vraagstukken aangeleverd worden vanuit het werkveld. Mathijs Niehaus van de Graanrepubliek kan bijvoorbeeld voor iedere module van de master wel een opdracht bedenken. Zoals: ‘We eten veel producten die we in ons land niet zelf kunnen telen. Kunnen we die vervangen door lokale producten?’

Op de website van de Hanze vind je meer informatie over de nieuwe master.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk