Normal_computer__internet__kinderen__digitaal

Op 16 september 2016 vindt de studiedag Jongeren Online plaats. Tijdens deze interactieve studiedag wordt door middel van een lezing en bijdragen van diverse professionals ingegaan op een juiste begeleiding van jongeren en kinderen in hun online gedrag. Dit meldt School & Veiligheid.

De eerste onderwerpen die op de studiedag aan bod komen zijn groepsprocessen, cyberpesten en sexting. Daarna geeft Laura Mol van Stichting School & Veiligheid een lezing over het beleid van een school in mediawijsheid. Zij laat vanuit de wet Veiligheid op scholen zien hoe een school een beleid op kan stellen rond internet, smartphones en sociale media en hoe daarvoor draagvlak kan worden gecreëerd bij leerlingen, medewerkers en ouders. Ook wordt ingegaan op de begeleiding van jongeren in het onafhankelijker worden van internet en games. Daarnaast worden de do's and don'ts om jongeren op te voeden in de omgang met internet en games. 
 
De interactieve studiedag is bedoeld voor medewerkers en docenten in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Daarnaast is het een interessant onderwerp voor allerhande medewerkers uit de jeugdzorg. 
 
De studiedag Jongeren Online vindt plaats op 16 september. Vanaf 9.30 uur is er inloop. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een drankje.
 
© Nationale Onderwijsgids