Normal_growthtribeacademy-workshop

Europa's eerste Growth Hacking Academy is vandaag officieel van start gegaan. 21 veelbelovende growth hackers in opleiding gaan zich de komende 3 maanden verdiepen in een intensieve fulltime growth hacking ervaring. Het programma zal bestaan uit een combinatie van workshops, coaching, en echte groei projecten in Nederland's meest snel groeiende startups: Catawiki, Bloomon, Framer, Usabilla, Peecho, en Deskbookers. Dat meldt Growth Tribe.

Growth Tribe Academy lanceert tevens een part-time avond programma. "We hebben veel aanvragen ontvangen van mensen met full-time banen die geïnteresseerd waren om een parttime avond programma te volgen", zegt Van Sabben. Het parttime programma zal aanvangen in januari 2016 en duurt 12 weken. De kosten voor dit programma zijn nog niet bekend, maar zullen in lijn zijn met de geldende industrie normen. Mensen met een fulltime baan, startup founders en andere kandidaten kunnen zich hier aanmelden.

Binnen een maand hebben 420 kandidaten zich aangemeld voor het fulltime programma. De Academy trok kandidaten vanuit heel Europa, de VS, Rusland, en 43 andere landen aan, waaronder Singapore, Iran, Argentinië, Letland en Servië. 3 van de 21 kandidaten hebben een baan opgezegd om deze Academy te volgen.

Growth Tribe selecteerde de uiteindelijke kandidaten gebaseerd op vaardigheden, motivatie en een 'Growth Hacking for Good' opdracht. "Growth Hackers zijn in staat om op een slimme en data-gedreven manier online aandacht te creëren. Dit vermogen brengt verantwoordelijkheden met zich mee, en daarom hebben wij een shortlist van kandidaten gevraagd om een webpagina te bouwen om een goed doel met hun promotie te helpen. Wij geloven dat goede doelen namelijk niet genoeg aandacht krijgen", zegt Peter van Sabben, mede-oprichter van Growth Tribe. "Dit stelde ons in staat om deze goede doelen te helpen en tegelijkertijd konden wij de executie kracht, creativiteit, en vaardigheden van onze kandidaten testen."

© Nationale Onderwijsgids