Logo_82530a2627

Zaterdag 7 november organiseert het Ministerie van Onderwijs de eerste Nationale Schoolleiders Top. Het ministerie nodigt schoolleiders van alle Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs uit om de top te bezoeken. Het ministerie wil daarmee allereerst benadrukken dat het werk van schoolbestuurders cruciaal is voor de kwaliteit in de klas, als sleutelfiguur tussen beleid en praktijk. Premier Rutte zal de Schoolleiders Top openen en zijn ervaringen met het onderwijs delen. Dit meldt het ministerie van Onderwijs. 

In drie interactieve sessies gaan de deelnemers vervolgens in kleine groepen uiteen om met eigen ervaringen, vragen en uitdagingen uit de praktijk aan de slag te gaan. De drie rondes staan in het teken van drijfveren, doorbraken en doen. De teams bestaan niet alleen uit schoolleiders, maar ook CEO's, sporters en kunstenaars. Zo zijn bijvoorbeeld Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, en Daniel Ropers, CEO van bol.com, aanwezig. Door ervaringen met elkaar te delen kunnen alle partijen van elkaar leren en het maximale uit hun werk halen.

De bijeenkomst vindt plaats op 7 november van 12.00 tot 18.00 uur in de Van Nelle Fabriek Rotterdam. Deelname is gratis. Aanmelden kan via nationaleschoolleiderstop.nl.

© Nationale Onderwijsgids