Logo_big_cps-academie

Onderwijsadviesorganisatie CPS biedt op 18 en 19 augustus de zomercursus 'Differentiëren is te leren' aan. In deze cursus leren docenten uit het voortgezet onderwijs hoe zij om kunnen gaan met de verschillen in onder meer niveau, interesse, tempo en instructiebehoefte van leerlingen. Dit meldt CPS.

Veel docenten zien de noodzaak en de voordelen van differentiëren van leerlingen. Toch blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie dat slechts een derde van de lessen in het voortgezet onderwijs voldoende zijn afgestemd op verschillen. Lesgeven vanuit individuele mogelijkheden en doelen, blijkt niet gemakkelijk. In de training komen daarom praktische tools aan bod waarmee docenten beter inzicht krijgen in e verschillen tussen leerlingen en hoe daarop in te spelen.

De Summerschool vindt plaats op 18 en 19 augustus in het pand van CPS in Amersfoort. Kosten voor deelname zijn 699,- euro (819,- euro inclusief overnachting). Derde en vierde deelnemers van een school kunnen een korting van 25 procent krijgen. Aanmelden kan via cps.nl/academie.

© Nationale Onderwijsgids