Normal_fysio_fysiotheraphie_fysiotherapeut_therapeut

De Gezondheidsuniversiteit in Maastricht start in mei met een nieuwe serie colleges. Deze keer is het thema 'In Beweging!'. De Gezondheidsuniversiteit wordt twee keer per jaar georganiseerd door studenten Geneeskunde van de Universiteit Maastricht samen met het Maastricht UMC+ en Studium Generale. Dit meldt de universiteit.

De collegereeks bestaat uit vijf interactieve avonden waarin geïnteresseerden alles te weten komen over de werking en de anatomie van het bewegingsapparaat, aandoeningen die kunnen ontstaan, zoals reuma en artrose maar ook sportblessures, en hoe deze voorkomen kunnen worden. Elk college begint met een lezing van een deskundige gevolgd door een informatiemarkt en miniworkshop. De informatiemarkt en workshops worden geleid door geneeskundestudenten.

De colleges vinden plaats op 20 en 27 mei en 3, 10 en 17 juni van 19.00 tot 21.30 uur op de Universiteit Maastricht. Aanmelden kan bij Studium Generale via 043-3885307 of via sg-lectures@maastrichtuniversity.nl. Deelname kost 25,- euro voor de gehele reeks. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland heeft deze reeks geaccrediteerd binnen de nascholing. 

© Nationale Onderwijsgids