Normal_rss_entry-19093

(ANP) - De Radboud Universiteit in Nijmegen start eind deze maand met een collegereeks voor academisch geschoolde vluchtelingen die in het tentenkamp op Heumensoord verblijven. De serie lezingen is op poten gezet door twee secretaresses van de rechtenfaculteit, die vrijwilligerswerk doen bij de noodopvang.

Op Heumensoord verblijven relatief veel hoogopgeleide vluchtelingen uit Syrië. Een enkeling heeft de weg naar de nabijgelegen universiteit al weten te vinden. Veel anderen willen volgens de vrijwilligers op Heumensoord ook graag onderwijs volgen. De asielzoekers hebben niets te doen zolang ze nog op hun procedure in Nederland moeten wachten en dat kan wel een halfjaar duren. De universiteit verwacht tientallen belangstellenden.

De reeks start met acht colleges over onderwerpen als geschiedenis, Nederlandse samenleving, (internationale) wet- en regelgeving en migratie. Onder meer cyberprofessor Bas Jacobs en oud-rector magnificus Bas Kortmann verzorgen een bijeenkomst. De asielzoekers blijven tot 1 juni 2016 op Heumensoord.