Logo_nhtv-internationaal-hoger-onderwijs-breda

Op 15 januari ontvangt hogeschool NHTV in Breda Prof. Dr. Randall Lesaffer, hoogleraar rechtsgeschiedenis aan de universiteit Tilburg. In zijn lezing zal hij ingaan op de vraag of het belangrijk is om studenten alleen maar op te leiden tot professionals die een vak moeten leren óf hebben hogescholen een extra taak? 

NHTV wil haar studenten opleiden tot nieuwsgierige, ondernemende en verantwoordelijke professionals die over grenzen heen kijken en die hun maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid nemen. In dat licht organiseert NHTV regelmatig korte – relatief informele – lezingen- onder de noemer ‘Studium Generale’ - waarbij sprekers worden uitgenodigd een thema aan de orde te stellen en hierover in discussie te gaan met de aanwezigen.

Lesaffer argumenteert dat studenten ook moeten worden begeleid in hoe zij in de wereld staan; bij hoe ze zich kunnen ontwikkelen tot kritische en verantwoordelijke burgers.  'Vorming in het onderwijs’ (Bildung) gaat dus om meer dan het leren vaneen kunstje. Het moet ons helpen om een balans te vinden tussen economische vooruitgang, een goede samenleving en een goed leven voor iedereen. 

Lesaffer daagt docenten uit om hun bijdrage aan het opleiden van goede professionals en verantwoordelijke burgers en het realiseren van een goede samenleving voor iedereen weer eens onder de loep te nemen. En studenten daagt hij uit om zich af te vragen wat hun opleiding betekent voor de persoonlijke ontwikkeling en de wereld waarin we leven.

De lezing vindt plaats op 15 januari van 11.45 tot 13.30 uur op NHTV-locatie Mgr. Hopmansstraat 1 in Breda. Gebruik het registratieformulier om u aan te melden.

© Nationale Onderwijsgids