Normal_fietsen_studentenstad_studenten

Voor de tweede keer organiseren Avans Hogeschool Breda en NHTV Breda University of Applied Sciences gezamenlijk de Stadsdag voor eerstejaarsstudenten. Deze introductiedag wordt dit jaar gecombineerd met het HBO Intro Festival Breda, waardoor de introductiedag extra lang en uitgebreid is. Dit melden Avans en NU.nl.

Het HBO Intro Festival Breda kon een week verschoven worden naar 30 augustus, zodat die samenvalt met de Stadsdag. Hierdoor sluit het festival ook beter aan op de andere introactiviteiten die de hogescholen dezelfde periode organiseren voor hun eerstejaarsstudenten. De Stadsdag vindt plaats in de binnenstad en het festival is op het buitenterrein van Breepark.
 
Vorig jaar was de eerste gezamenlijke Stadsdag voor alle eerstejaarsstudenten. Daar kwamen 2000 studenten op af. De verwachting is nu dat er 3000 nieuwe studenten zullen deelnemen aan de Stadsdag, en 5000 aan het festival ‘s avonds, inclusief introducees. 
 
Tijdens de Stadsdag maken studenten kennis met hun opleiding, de hogeschool, de stad en andere studenten. Doordat de lesweken van Avans en NHTV niet synchroon lopen is een meerdaagse gezamenlijke introductie niet haalbaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids