Bier tappen

UTRECHT - De online cursus die de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), de vertegenwoordiger van studentenverenigingen in Nederland, aanbiedt, blijkt erg goed aan te slaan. Dat meldt Erasmus Magazine.

Studenten die bardiensten op de sociëteit draaien, waren volgens de Drank- en Horecawet al verplicht tot het volgen van de cursus, maar door de invoering van de online versie op de website van de LKvV hebben al ruim 2000 barvrijwilligers een certificaat gehaald. Dat is meer dan tweemaal het verwachte aantal.

In de cursus moeten deelnemers 20 vragen beantwoorden, waarbij maximaal vier fouten mogen worden behaald voor het verkrijgen van een certificaat. De vragen kunnen net zolang worden herkansd tot het certificaat is behaald, waardoor de waarde ervan wat onzeker lijkt.

Jan van 't Westende, voorzitter van de LKvV, vindt echter dat studenten met het halen van de test voldoende geïnstrueerd zijn en dat de vragen de lading genoeg dekken. "Uiteindelijk willen de dat zoveel mogelijk barkeepers de regels kennen en bijvoorbeeld ‘nee’ verkopen wanneer dat nodig is."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem