Hulphond Nederland

HERPEN - Mensen met een lichte handicap die niet in aanmerking komen voor een hulphond, kunnen vanaf december 2012 dankzij de cursus "Teamwork" van Hulphond Nederland hun eigen hond officieel tot hulphond opleiden. De stichting wil op deze manier meer mensen de kans geven zelfstandiger te leven.

Het opleiden van een hulphond is behoorlijk prijzig en niet iedereen komt daar via hun zorgverzekering voor in aanmerking. "Bij Teamwork werken we zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar waardoor het verkrijgen van een volwaardig opgeleide hulphond voor een grotere doelgroep mogelijk is", aldus Eric Bouwer, algemeen directeur van Hulphond Nederland.

Deelnemers krijgen begeleiding van deskundige instructeurs van Hulphond Nederland en kunnen zich in de cursus als een team kwalificeren voor de officiële status van "hulphond". De honden krijgen na afronding een officieel hulphond-dekje en een identificatiepas om aan te tonen dat de hond werkzaam is als hulphond. Mensen kunnen zich al inschrijven op de website en de eerste trainingen zullen vanaf januari 2013 beginnen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem