Normal_kinderzwerfboek153van195

Op 20 april wordt het 100e Amsterdamse KinderzwerfboekStation geopend op de OBS Multatulischool in Bos en Lommer. OBS Multatulischool kijkt uit naar de opening van het Station. "Vanaf 20 april kunnen kinderen boeken uit hun boekenkast halen en er een zwerfsticker op plakken. Daarna zetten ze het boek in het Station op school en kan een ander kind het meenemen om thuis te lezen. Een geweldige manier om het thuislezen te stimuleren!”, aldus directeur van de school Marion Jaspers. Dit meldt Nationaal Fonds Kinderhulp.

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en stimuleert kinderen in Nederland om leuke boeken te lezen. Zij richt zich in het bijzonder op wijken waar kinderen weinig tot geen boeken thuis hebben. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen, daarmee verbetert hun toekomstperspectief en verkleint de kans dat zij in armoede geraken.
 
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er ruim 1500 Stations. Stations zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.
 
Op 20 april van 13.00 tot 14.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het KinderzwerfboekStation op de OBS Multatulischool. “Door het Station en de kinderzwerfboeken proberen we het lezen nog meer onder de aandacht te brengen bij de kinderen en om leestalenten te ontwikkelen”, zegt Marion Jaspers. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids