Normal_kinderboek_tosca_menten

De komende weken ontvangen 150 basisscholen 'makkelijk-lezen' boeken voor vluchtelingenkinderen. De 50.000 kinderboeken worden verspreid door Kinderzwerfboek, onderdeel van het Nationaal Fonds Kinderhulp. De organisatie wil met deze actie vluchtelingenkinderen de Nederlandse taal bijbrengen en het lezen stimuleren. Dat meldt AD.

Het lezen van boeken kan bijdragen aan een goede ontwikkeling van een kind. Op die manier leer je de Nederlandse taal beter begrijpen. “Op dit moment starten in Nederland dagelijks nieuwe klassen met kinderen die net in ons land zijn aangekomen. Het is goed voor de kinderen om zo snel mogelijk Nederlands te leren”, zegt het Nationaal Fonds Kinderhulp. De boeken zijn beschikbaar gesteld door uitgeverijen Noordhoff, Zwijsen en Delubas.

De boeken worden voorzien van een zogeheten zwerfsticker. De boeken worden geplaatst in zwerfstations. Dit zijn kinderenboekenkastjes die de organisatie plaatst zodat ook andere kinderen daar de boeken uit kunnen pakken om ze ook weer te lezen. In Nederland zijn al 830 van deze stations te vinden. Met de actie van het Nationaal Fonds Kinderhulp komen er nog eens 150 bij. 

© Nationale Onderwijsgids