Normal_kind_leerproblemen_leren_lezen_boek_leesprobleem_motivatie

Vorige week zijn de eerste twee boekenpakketten uitgereikt aan leerlingen van AZC School De Waaier in Zutphen. Deze zijn door Kinderzwerfboek samengesteld met financiële steun van NRC Lezersfonds. In ieder pakket zitten ongeveer 30 boeken, die aansluiten bij de leeftijd, bij de belevingswereld én bij het leesniveau van kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Dit meldt LOWAN.

Het project is een samenwerking tussen LOWAN en Kinderzwerfboek. Hiermee wordt de aansluiting van nieuwkomers vergemakkelijkt en het omgaan met de Nederlandse taal gestimuleerd. Over de samenstelling van het pakket is meegedacht door diverse leerkrachten en een Syrische moeder met een onderwijsachtergrond. Voor de kinderen zijn ongeveer 30 boeken per pakket beschikbaar. Deze sluiten aan bij de leeftijd, bij de belevingswereld én bij het leesniveau van kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Het pakket is heel divers, met zowel meeluisterboeken, boeken over vluchtelingenkinderen Jamil en Jamila en een aantal makkelijk te lezen boeken.
 
De LOWAN scholen die zich hebben aangemeld krijgen eind deze week of volgende week hun pakketten toegestuurd. Scholen die zich nog niet hebben aangemeld maar wel graag de boekenpakketten willen ontvangen, kunnen zich nog aanmelden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids