Week 23: STAP-budget behouden, vooruitgang cao en Hanky Panky Shanghai

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Veel scholen willen STAP-budget houden en verbeteren

Veel scholen willen, ondanks het grootschalig misbruik, de STAP-regeling gewoon behouden. Dat bleek uit een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

Dinsdag: Er zit vooruitgang in een nieuwe cao voor universiteiten, maar gaat langzaam

Voor personeel op de Nederlandse universiteiten is er nog geen zicht op een nieuwe cao. Vakbond FNV laat wel weten dat er vooruitgang wordt geboekt.

Woensdag: Wiersma zijn spoedwet voor nieuwkomers valt niet overal even goed

Onderwijsminister Dennis Wiersma gaat met zijn spoedwet voor onderwijs aan nieuwkomers als een olifant door een porseleinkast. Dat zegt adviseur Ronald Bloemers van VOS/Abb in dagblad Trouw.

Donderdag: Petitie tegen racistisch verjaardagsliedje Hanky Panky Shanghai

Stichting Asian Raisins is tegen het verjaardagsliedje Hanky Panky Shanghai een petitie begonnen. De stichting vindt het liedje namelijk te racistisch en daarom zou het helemaal moeten verdwijnen. 

Vrijdag: Indonesische verpleegkundigen komen naar Nederland voor hbo-opleiding

Zorgorganisatie Vivent heeft deze week een overeenkomst ondertekend om verpleegkundigen uit Indonesië in Nederland te laten werken. De verpleegkundigen volgen in Nederland eerst een hbo-opleiding

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk