Normal_download

Pechtold, Roemer, Asscher, Rutte, Buma en Wilders waren zaterdag te zien bij de NOS bij een speciale verkiezingsuitzending van het NOS Jeugdjournaal. Daar speelden ze een aantal spelletjes en vertelden ze wat zij belangrijk vinden voor Nederland. Dit melden NOS en het Jeugdjournaal.

De uitzending werd begonnen met het spelletje 30 Seconds. Alle politici moesten binnen 30 seconden uitleggen waar hun partij voor staat. De kinderen hadden veel vragen aan de politici. Zo kwamen onder andere de spelregels in de politiek aan bod. Naast een het doen van een quiz moesten de lijsttrekkers elkaar ook complimenteren. Daarna werden aan de hand van een kwartet de politieke thema's op de partijprogramma's besproken. De politici legden aan de kinderen in gemakkelijke taal uit wat ze belangrijk vinden en gingen in debat met hun collega's.
 
Ook speelden de lijsttrekkers samen met de kinderen en presentatoren de Mannequin Challenge. Hierbij moet iedereen zo stil mogelijk blijven staan zodat het lijkt alsof iedereen een paspop is. Het debat werd afgesloten met het een variant op Ezeltje-prik. Daarbij mochten de lijsttrekkers met een blinddoek een magneet op een afbeelding van het Torentje proberen te plakken.
 
Delen van de uitzending zijn te vinden op www.jeugdjournaal.nl. De gehele Grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending is te bekijken op onze website.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids