Juffen en meesters zien nieuwe hype, kinderen uit hun dak op Europapa

Het lied Europapa van Joost Klein wordt inmiddels overal gedraaid. In studentenkroegen, schoolpleinen en in sportkantines, iedereen heeft het nummer vast al een keer voorbij horen komen. Ook basisschoolleraren kunnen er niet meer omheen en zien leerlingen volop losgaan op het nummer, soms tot wel acht keer op een dag. Dat meldt de Gelderlander.

Juf Angela geeft les aan groep 6 op Kindcentrum Margriet in Zwijndrecht. Europapa van Joost Klein is ook deze kleine basisschool ook meerdere keren per dag te horen. Kinderen zingen met zijn allen de woorden ‘Welkom in Europa, blijf ik tot ik doodga’ keihard mee.

Het dansje is fantastisch

In de klas van juf Angela zitten zeventien kinderen en ze vinden het nummer allemaal fantastisch. Vooral dat dansje, lacht juf Angela. “Ik snap het wel, kinderen houden namelijk erg van aanstekelijke en makkelijke teksten. Europapa heeft dat allemaal.”

Dansen

Dansen kunnen de kinderen ook. Dat doen ze met de hulp van TikTok, maar ook door Joost Klein die staat te hakken op het podium. Als de kinderen in de klas vragen of Europapa gedraaid mag worden gaat de juf altijd overstag. Tijdens de pauzes springen de kinderen over het schoolplein.

Hype 

Het nummer werd een hype dat heel snel het schoolplein bereikte. Voorheen waren dat flippo’s, de Fidget Toys en bepaalde dansjes zoals Dance Monkey en Fitlala. Soms hebben leraren zelfs niet eens door dat er een hype is gestart. “Op het schoolplein hoor of zie je dan opeens iets”, aldus Angela.

Het Jeugdjournaal

Dat Joost Klein op het schoolplein al een held is, komt volgens juf Angela ook door Het Jeugdjournaal. De klas kijkt daarnaar en was helemaal verkocht toen Joost daar zijn intrede deed. De kinderen vinden de hardcore en het hakken nog best moeilijk, aldus Angela. De leerlingen vinden de muziek zelf niet eens echt mooi. Een van de kinderen vindt de muziek zelfs afschuwelijk, maar vanwege de dans blijft het nummer wel hangen.