Normal_1458972393_166f2d7ea7_z

Vanaf volgende week bezoekt een logopedist van Logopedisch Spectrum Hardenberg scholen in de gemeente Hardenberg. De logopedist rijdt met een busje naar de scholen. Zo hoeven de kinderen niet meer te reizen en het is voor de logopedist ook zeer praktisch. Dit meldt de Stentor. 

De eerste logopediste die in het busje stapt is Lonneke Oenema. Volgende week zal zij eerst OBS Reestzicht in Drogteropslagen bezoeken. De leerlingen van de school worden een halve dag behandeld door de logopediste. Dit houdt in dat zij niet meer naar de praktijk hoeven te reizen. Dit scheelt niet alleen reistijd, maar ook missen de leerlingen dan minder lesuren. 
 
Alleen OBS Reestzicht wordt vooralsnog bezocht door de rijdende logopedist. Er zouden twee andere basisscholen zijn die verregaande interesse hebben getoond. Het is de bedoeling dat het busje op termijn de hele week in gebruik is. Het Logopedisch Spectrum Hardenberg wil zich eerst beperkten tot Hardenberg, maar sluit niet uit om op termijn ook scholen in andere gemeenten te bezoeken.
 
© Nationale Onderwijsgids