Studenten logopedie gezocht tijdens open dag op de Hanze

De Hanzehogeschool Groningen hield zaterdag open dag voor alle opleidingen. De school had de goede hoop op veel nieuwe studenten, maar voornamelijk één opleiding heeft veel behoefte aan nieuwelingen. Omdat er een groot tekort is aan logopedisten, proberen de logopedisten in opleiding nieuwe studenten te verleiden om de opleiding te gaan volgen. Dat meldt RTV Noord.

Arend Hazekamp, van de Hanzehogeschool, geeft aan dat er een landelijk tekort is aan logopedisten omdat de opleiding niet meer zo heel bekend is onder nieuwe studenten. Dat trekt minder jongeren aan.

Logopedie 

Sanne studeert logopedie en denkt dat veel mensen het beeld hebben dat logopedisten voornamelijk spelletjes spelen met kinderen. “Het is veel meer dan dat. We zijn er voor ouderen met slikproblemen, die stotteren of slissen.”

Biologie en anatomie 

Tijdens haar middelbareschooltijd was Sanna al erg geïnteresseerd in de vakken biologie en anatomie. Nu ze de opleiding tot logopedist volgt vindt ze taalontwikkeling ook erg leuk.

Hazekamp hoopt erop dat meer nieuwe studenten gaan kiezen voor logopedie. Daardoor kunnen we wachtlijsten ook flink afnemen. Kinderen moeten nu al tot zestien weken wachten voordat ze in de praktijk van een logopedist terechtkunnen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk