Logo_koningsspelen_2014

Vanaf vanmiddag kunnen basisscholen zich inschrijven voor deelname aan de Koningsspelen, die na het grote succes van vorig jaar opnieuw georganiseerd worden. Het evenement vindt plaats op 25 april, de laatste schooldag voor de meivakantie.

Op de Willem Alexanderschool te Soest werd vandaag het startsein voor de inschrijving gegeven door oud-tennisser Richard Krajicek. Zijn Richard Krajicek Foundation is samen met de Johan Cruyff Foundation organisator van het evenement. 
 
De Koningsspelen werden vorig jaar als sportief oranjefeest georganiseerd ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Door het enorme succes, maar liefst 80% van alle basisscholen deed mee, is besloten tot een voortzetting van het evenement waarbij de scholen zelf een sportdag organiseren. 
 
Hoewel de scholen zelf een invulling mogen geven aan de sportdag is het de bedoeling dat alle scholen de dag beginnen met het Koningsontbijt, gevolgd door hetzelfde lied en dansje. Hiermee doen de scholen direct mee aan de wereldrecordpoging voor de grootste gezamenlijke dans op verschillende locaties.
 
Inschrijven kan tot 31 januari.
 
© Nationale Onderwijsgids