Basisscholen annuleren Koningsspelen vanwege het slechte weer

Veel basisscholen laten de traditionele Koningsspelen op vrijdag 19 april aan zich voorbijgaan. Er wordt namelijk veel regen, wind en kou voorspeld en daar wordt niemand blij van tijdens het buiten sporten. Een aantal scholen zal de Koningsspelen binnen houden, maar omdat de klassen met kinderen tegenwoordig uitpuilen is dat niet overal mogelijk. Dat meldt Omroep Brabant.

Voor de 1200 leerlingen uit Boxtel gaan de Koningsspelen vanwege het weer niet door. Directeur van Brede Scholen Boxtel, Ghislaine de Brouwer, legt uit dat de sportvelden nu al sompig zijn. En terwijl sommige scholen de sportieve dag naar binnen verplaatsen, konden zeven basisscholen in Boxtel niet op de korte termijn nog een programma voor binnen maken.“Kinderen buiten laten sporten met dit weer is ook geen optie. Het regent niet alleen, het is met acht graden ook redelijk koud.”

Start van de Koningsspelen in 2013

De basisscholen in Boxtel doen al vanaf de start van de Koningsspelen in 2013 mee aan deze sportieve dag. In al die jaren is dit de eerste keer dat de spelen niet doorgaan.

Annuleren 

Niet alleen in Boxtel worden de Koningsspelen geannuleerd, ook in de gemeente Loon op Zand vinden ze plezier en veiligheid het belangrijkste. En dat is met deze slechte weersomstandigheden niet mogelijk. De Koningsspelen in 2025 moeten daarom extra mooi worden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk