Normal_geld__euro

Het budget voor Erasmus+ is voor 2018 met 15 procent gestegen. In totaal is er in Nederland 55,6 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is 10,7 miljoen euro bestemd voor het primair en voortgezet onderwijs. Dat is ruim 37 procent meer dan in 2017. Dit meldt Nuffic.

Scholen voor primair en voortgezet onderwijs kunnen via Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport, subsidie aanvragen voor mobiliteitsprojecten voor hun personeel en voor samenwerkingsprojecten. De verhoging van het budget voor 2018 betekent een grotere slagingskans voor alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen.
 
Wil je een nascholingscursus in een ander land volgen, job shadowen of misschien zelfs wel lesgeven in een ander land in Europa? Dat kan via Erasmus+. Trainingsactiviteiten helpen om de kennis en vaardigheden van professionals te vergroten. Personeel van scholen kan in het buitenland leren en werken en internationalisering wordt onderdeel van het schoolbeleid. De aanvraag wordt daarom vanuit de school (of het bestuur) ingediend; individuele aanvragen van docenten zijn niet mogelijk. De aanvraag kan eens per jaar worden ingediend.
 
Voor projecten en activiteiten die starten op of na 1 juni 2018 is de deadline voor de aanvraag op 1 februari, 12.00 uur AM. De uiterste startdatum is 31 december 2018. Een project duurt minimaal 12 en maximaal 24 maanden. Kijk voor alle voorwaarden en informatie op de website van het Nationaal Agentschap Erasmus+.
 
Wil je samenwerken met scholen in een van de 32 andere landen in Erasmus+ en leerlingen en docenten uitwisselen? Dan kun je gebruik maken van de School Exchange Partnerships van Erasmus+. Dit is een vernieuwde actielijn met vereenvoudigde procedures. Hierbij werk je minimaal 12 en maximaal 24 maanden samen met één tot vijf andere scholen in Europa. De aanvraag wordt namens het partnerschap door de coördinerende school ingediend. De deadline is 21 maart 2018, 12.00 uur AM. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids