Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

Naast de 81 unieke beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen staat nu ook informatie over het Europees Baccalaureaat online. De informatie is gratis te downloaden via de website van Nuffic.

Het Europees Baccalaureaat is een diploma dat behaald wordt bij het afstuderen in het zevende jaar van een Europese school. Het niveau van het Baccalaureaat staat ongeveer gelijk aan het Nederlandse vwo. Het diploma geeft toegang tot alle univeristeiten in de Europese Unie. Wat moeten leerlingen doen om het Europees Baccalaureaat te halen? Hoeveel vakken volgen ze en in welke talen? En welke taalniveaus kunnen ze bereiken? In de uitgebreide beschrijving van het Europees Baccalaureaat van Nuffic is dit allemaal lezen.

In het Nederlands en in het Engels is het onderwijsprogramma beschreven dat 4- tot 19-jarigen voorbereidt op het Europees Baccalaureaat. Nuffic geeft onder meer informatie over het beoordelingssysteem en de kwaliteitszorg, en over de waardering van het diploma. In principe biedt het European Baccalaureate Certificate toelating tot het hoger onderwijs in alle EU-landen.

De landendeskundigen van Nuffic werken intussen door aan nieuwe beschrijvingen. Voor het einde van dit jaar is op de website ook uitgebreide informatie te vinden over de onderwijssystemen van Bosnië, Jordanië, Macedonië en Venezuela. Nuffic brengt elk jaar 5 nieuwe digitale beschrijvingen van buitenlandse onderwijssystemen uit. Daar wordt met bijna 100.000 downloads per jaar goed gebruik van gemaakt.

Download 'Onderwijssysteem Europees Baccalaureaat'

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids