Logo_studeren_vrouw_lezen_boek_studie

Vanaf 23 januari 2017 gaat Raadgedicht weer van start. Tien weken lang verschijnt er elke week een gedicht waarin één woord ontbreekt. Iedereen van 14 jaar en ouder mag raden welk woord dit is en kan via de website raadgedicht.nl de oplossing insturen. Dit meldt Leesplein.

Bij Raadgedicht kruipt de lezer in de huid van de dichter en wordt hij of zij uitgedaagd creatief met taal aan de slag te gaan. Foute antwoorden zijn niet per se fout. Dit spelen met woorden leidt tot een geconcentreerde manier van lezen en is ook nog eens heel leuk.
 
Raadgedicht richt zich deze editie op leerlingen in het middelbaar onderwijs (maar eigenlijk voor iedereen vanaf 14 jaar). Scholen kunnen gratis meedoen met Raadgedicht. Dit kan klassikaal of leerlingen kunnen individueel hun woord insturen. De gedichten worden ook dit jaar geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse jeugddichters. Raadgedicht is een initiatief van Het Poëziepaleis en kinderboekenauteur Rian Visser.
 
Raadgedicht vindt plaats van 23 januari tot 31 maart 2017. Elke maandag staat het gedicht online en elke vrijdag wordt de oplossing gegeven. Vorig jaar vond Raadgedicht plaats van 5 september 2016 tot 11 november 2016. Doelgroep was dit keer het primair onderwijs, de brugklas van het middelbaar onderwijs en het vmbo. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids