Poëzieliefhebbers opgelet: zevende editie Raadgedicht gaat binnenkort van start

Binnenkort start de zevende editie van Raadgedicht. Van 18 januari tot en met 2 april 2021 verschijnen er gedurende 10 weken nieuwe raadgedichten voor iedereen vanaf 14 jaar. De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters. Dit meldt Raadgedicht.

Deelnemers duiken in het brein van de dichter door te proberen een ontbrekend woord in het gedicht te raden. Elke maandag verschijnt een nieuw gedicht online en elke vrijdag wordt het complete gedicht getoond. In een woordwolk zie je welke woorden er ingezonden zijn. De dichters plaatsen een reactie op de woorden. Goed of fout is niet het belangrijkst: taalplezier staat voorop. 
 
Jaarlijks doen honderden scholen en poëzieliefhebbers mee. Iedereen vanaf 14 jaar kan gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen. 
 
Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas. Poëzieliefhebbers maken op een andere manier contact met hun favoriete dichter of leren nieuwe dichters kennen. 
 
De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat Ingmar Heytze, Max Temmerman, Wout Waanders, Anna de Bruyckere,  Jens Meijen, Joost Oomen, Schiavone Simson, Vrouwkje Tuinman, Peter Verhelst en Bernke Klein Zandvoort. Alle dichters hebben een profielpagina op de website www.raadgedicht.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids