Achtste editie van Raadgedicht gaat vanaf 12 september van start

12 september start de achtste editie van Raadgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar.  Gedurende 10 weken verschijnen er 10 nieuwe raadgedichten. De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters. Dat meldt Raadgedicht. 

Deelnemers duiken in het brein van de dichter door te proberen een ontbrekend woord in het gedicht te raden. Elke maandag verschijnt een nieuw gedicht online en elke vrijdag wordt het complete gedicht getoond. In een woordwolk zie je welke woorden er ingezonden zijn. De dichters plaatsen een reactie op de woorden. Goed of fout is niet het belangrijkst: taalplezier staat voorop. 

Gratis meespelen 

Jaarlijks doen honderden scholen en poëzieliefhebbers mee. Iedereen vanaf 10 jaar kan gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen. 

Hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas 

Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas. Poëzieliefhebbers maken op een andere manier contact met hun favoriete dichter of leren nieuwe dichters kennen. 

Bekende dichters 

De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat:

week 1, 12 september, Pim Lammers
week 2, 19 september, Suzanne Weterings
week 3, 26 september, Annie van Gansewinkel
week 4, 3 oktober, Daniel Billiet
week 5, 10 oktober, Fetze Pijlman
week 6, 17 oktober, Linda Vogelesang

Herfstvakantie

week 7, 31 oktober, Kasper Peters
week 8, 7 november Jos van Hest
week 9, 14 november, Milja Praagman
week 10, 21 november, Schiavone

Door: Nationale Onderwijsgids