Poëzieweek 2020: de toekomst is nu

De Poëzieweek 2020 is gisteren begonnen met Gedichtendag. Het thema van dit jaar is: de toekomst is nu. De Poëzieweek staat dit jaar in het teken van de nieuwe generatie dichters. 

In elke generatie staan dichters op die een stem geven aan wat nieuw is en onbekend en kleur en klank geven aan de tijd van nu. Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden bij elke stap in de richting van de toekomst.
 

Poëziegeschenk

Het Poëziegeschenk 2020 is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière, met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.
 
Tijdens de Poëzieweek krijgen klanten bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. De auteurs van het Poëziegeschenk tot nog toe waren: Anna Enquist (2013), K. Schippers (2014), Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Stefan Hertmans (2016), Jules Deelder (2017), Peter Verhelst (2018) en Tom Lanoye (2019).
 

Over de Poëzieweek

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, De Nieuwe Oost | Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.
 
Meer informatie over de Poëzieweek vind je hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Poezieweek.com