Logo_pw18_logo1_300

Van 25 januari tot en met 31 januari is het weer Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Voor scholen zijn er nu gratis lestips beschikbaar om in de klas aandacht te besteden aan poëzie. Alle lestips zijn geschreven door experts en ook na de Poëzieweek nog goed te gebruiken voor poëzieonderwijs op school. Daarnaast daagt dichter Peter Verhelst, geschenkauteur van de Poëzieweek 2018, leerlingen en studenten uit om een bewerking te maken van een van zijn gedichten. Daarmee kunnen zij kans maken op een masterclass van de auteur bij hen op school. Dit melden Leesplein en Poëzieweek.

De Poëzieweek heeft dit jaar als thema 'Theater in aantocht'.  Docenten die met het thema aan de slag willen kunnen op de website van de Poëzieweek bundels van vijf gratis lestips downloaden. Een bundel is speciaal voor het basisonderwijs, met ook een lestips voor kleuters. Voor het voortgezet onderwijs zijn er twee bundels, een met 'makkelijke' en een met geavanceerde lessen.

Bovendien is op de website een archief te vinden met lesmateriaal uit voorgaande edities van de Poëzieweek / Gedichtendag. Ook kunnen docenten het lespakket met campagnemateriaal bestellen. Meer informatie en downloaden van het lesmateriaal op www.poëzieweek.com/school/.

Geschenkauteur Pter Verhelst roept alle leerlingen en studenten in de Lage Landen op om zijn gedichten te bewerken. Jongeren die mee willen doen ontvangen gratis twee gedichten uit zijn geschenkbundel 'Wat ons had kunnen zijn'. Wie naar de mening van de auteur zelf de meest originele vertaling van zijn gedichten maakt, wint voor de hele klas een masterclass. Meer informatie en opgeven via www.poëzieweek.com/dichterbijverhelst.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids